Ugrás a tartalomra

A közösségi hálók veszélyesek lehetnek

2022.08.06
10:05
2022.08.13
10:38
Forrás
Szerbiai RTV
A fiatalok 17 százaléka áldozatul esett szexuális erőszaknak - derül ki egy felmérésből.

A közösségi oldalakon tájékozódnak leggyakrabban a szerbiai fiatalok, ezzel együtt a hamis információknak, az álhíreknek is jobban ki vannak téve - közölték a szerbiai fiatalok ernyőszervezetének képviselői. Felmérésükből az is kiderül, hogy a fiatalokra a közösségi hálók nagyobb hatással vannak, mint a saját családjuk, a neten megjelent információk pedig ellenőrizetlenek. A fiatalok vannak a legnagyobb veszélyben, ha a közösségi hálókkal való visszaélésről van szó.

A kiskorúakat arról is megkérdezték, mikor létesítettek először szexuális kapcsolatot. A legtöbben, 47 százalékuk a 15 és 18 év közötti életkort jelölte meg, ami pedig a szakemberek szerint különösen aggodalomra ad okot, hogy 17 százalékuk úgy nyilatkozott, már volt része szexuális erőszakban. Eszerint minden ötödik szerbiai fiatal áldozata a szexuális erőszaknak. Ráadásul sokan közülük úgy látják, hogy igazoltan történt velük ilyesmi. A szerbiai fiatalok ernyőszervezete szerint küzdeni kell az ilyen rossz felfogás ellen, a társadalomnak el kell ítélnie az erőszak minden formáját, amelyre nincs semmilyen mentség.

közösségi háló
veszély
szexuális erőszak
felmérés
fiatal

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.