Ugrás a tartalomra

Befejezték a Belgrád-Niš gyorsvasút projektjének környezeti és társadalmi hatástanulmányát

2022.08.07
09:51
2022.08.07
09:56
Forrás
Tanjug
Az ezzel kapcsolatos dokumentumokba be lehet tekinteni a Szerbiai Vasutak Infrastruktúrái, Niš városának és az EBRD honlapján - tudta meg a Tanjug.

A Belgrád-Niš gyorsvasút része lesz a 10-es közlekedési folyosónak. Már elkészült a Belgrád-Újvidék szakasz, az építkezés Szabadka felé folytatódik, azután pedig a fővárost kötik össze Nišsel olyan sínekkel, amelyeken 200 km/órával lehetséges közlekedni. A tervek szerint a Belgrádot Niš városával összekötő 243 km-es gyorsvasutat uniós támogatásokból és hitelekből építik majd ki.

Belgrád-Niš
gyorsvasút
hatástanulmány

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.