Ugrás a tartalomra

Majomhimlő - Olaszországban megkezdődött az oltási kampány

2022.08.08
17:32
2022.08.13
10:59
Forrás
MTI
A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

A vakcinázás első napján tíz embernek adták be az oltást. A római kórházban a következő napokban kétszáz főt oltanak be, és további hatszázan regisztráltak már - mondta el a főváros térségét fedő Lazio tartomány egészségügyi tanácsosa, Andrea D'Amato. Lazio 1200 adag vakcinát kapott, a mostanáig a legtöbb esetet számláló Lombardia tartomány kétezret, Emilia-Romagna 600 adagot, Veneto négyszázat. Legkésőbb csütörtöktől Lombardiában is megkezdik a vakcinázást. A Bavarian Nordic által gyártott, Jynneos névvel ismert oltóanyagot használják, melyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezett.

Olaszországban májusban azonosították az első beteget.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) július 23-án globális egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlő miatt.

majomhimlő
oltás
Olaszország

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.