Ugrás a tartalomra

Grund: közösségi – és játszótér a fiataloknak!

2022.08.11
10:56
2022.08.11
16:42
Forrás
Pannon RTV
Új játszó- és közösségi térrel gazdagodott Magyarkanizsa. A Gödörben lévő régi ugyanis teljesen átalakult, új elemekkel bővült, és a Grund nevet kapta.

Nagy a nyüzsgés az új téren, mindenki szeretne minden új elemet kipróbálni.

Csikós Renáta, Magyarkanizsa: "Nagyon tetszik, én itt lakom a környéken láttam az egész folyamatot, ahogy felépül örülök, hogy végre összehozta a fiatalságot és hogy végre egy biztonságos, modern játszóterünk van , ahol mindenki talál megfelelő játékot magának, nekem is van egy kislányom és remélem, hogy Ő is feltalálja itt magát."

A projekt lebonyolítója a helyi Landart civilszervezet volt, amely a helyiek, a szülők és a fiatalok igényeihez mérten alakította ki a területet. A legkisebbeknek egy biztonságos játszóteret, az ifjúságnak pedig egy barátkozásra alkalmas területet hoztak létre.

Sáfrány Túrú Ágnes, a Landart civilszervezet elnöke: "Mindenképpen az volt a koncepció, hogy meghagyjuk a játszóteret, mivel az volt előzőleg is, megszületett egy új kívánság, ugyanis az ifjúság szeretett volna egy térrészt magának, és ezek az új elemek amit láttok a játszótérről külön elválasztva, ezek e célból születtek meg."

A NIS kőolajipari részvénytársaság 5 millió dinárral támogatta a felújítást. Már nem ez az első komoly beruházása a vállalatnak a községben. 2015-ben a civil szervezeteket támogatta, 2019-ben a Tudományos Park épült fel, rá egy évre az Egészségház felszerelést tudott vásárolni, míg 2021-ben az iskolák számára biztosította az informatikai felszerelést. Projektenként 5-5 millió dinárral járult hozzá Magyarkanizsa fejlődéséhez.

Milan Borenović, a NIS Rt. Észak-Bánát Üzemének vezetője: "Eddig összesen 97 pályázatot finanszíroztunk Magyarkanizsán, 71 millió dinár értékben 2009-től. Ami még ettől is szebb, hogy most is és a jövőben is támogatni fogjuk ezeket a projekteket ami számunkra is kedves, és ugyanúgy a közösség és Magyarkanizsa község számára is."

A projektet Magyarkanizsa önkormányzata plusz még 10 millió dinárral támogatta, így 15 millió dinár fordítottak az új tér kialakítására.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: "Én örülök annak, hogy megtaláltuk a NIS-ben a társfinanszírozót ehhez az ötlethez és örülünk, annak, is hogy a mai napi megnyitón ennyire szép számban,ennyire sokan és ennyire, és az arcokat elnézve ennyire élvezik a térnek az adottságait."

A közösségi tér már várja a játszani vágyókat, és amint az időjárás megengedi a zöld övezet is elkészül.

Grund
Magyarkanizsa
közösségi tér

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.