Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a 8. TSC Kupa Topolyán az Akadémia pályáin

2022.08.11
12:23
2022.08.11
16:26
Forrás
Pannon RTV
A Pannon Rádió 14 és 16 óra között élő adással jelentkezik a helyszínről.

A rangos labdarúgó tornán nyolc csapat vesz részt, a Puskás Akadémia, a Honvéd, a Csíkszereda, a DAC, a Crvena Zvezda, az Eszék, a Munkács és a házigazda TSC U15-ös csapatai mérik össze tudásukat.

Izgatottan készültek a fiatal játékosok a mérkőzések előtt a TSC Akadémia pályáin. A Budapest Honvéd - Magyar Futball Akadémia először vesz részt az eseményen.

Petrók Viktor, a Budapest Honvéd - Magyar Futball Akadémia játékosa: "Minél több elemet meg szeretnénk valósítani azok közül, amit a heten és az előtt gyakoroltunk, az ellenfelekből nagyon nem készültünk, magunkra koncentrálunk, szeretnénk a maximumot nyújtani, hogy elégedettek lehessünk önmagunkkal, hogy mindent kitettünk a pályára."

Az U 15-ös csapatok felkészülésében fontos szerepet töltenek be a kupamérkőzések, hiszen ilyenkor tudják gyakorolni a csapatjátékot.

Németh Krisztián, a dunaszerdahelyi DAC ifjúsági sportigazgatója: "Közép-Európa top akadémiáinak a csapatai, játékosai szerepelnek és nagyon fontos a képzésben, hogy az elittel versengjünk, felmérjük tudásunkat, hibáinkat, hogy megtaláljuk. Van még egy másik dimenziója ennek, Felvidékről érkeztünk, átjöttünk valójában az egész anyaországon, két határt átléptünk, mégis barátokra találunk, megértjük egymást."

A torna két napos, az első napon minden csapat három mérkőzést játszik.

Vég Csongor, a TSC Akadémia főkoordinátora: "Kétszer húsz percesek a meccsek, három pályán zajlanak és a helyosztók az a holnapi napra fognak datálódni, akkor emeljük a meccsek időtartamát kétszer húszról kétszer harminc percre, hogy minél többet tudjonak játszani a gyerekek, mielőtt elindulnak haza."

A nemzetközi TSC kupát nyolcadik alkalommal szervezték meg mintegy kétszáz résztvevővel.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója: "Valójában a célja ennek a tornának és minden kárpát-medencei akadémiai rendszerbe tartozó csapat szervezésében zajló tornának, hogy megmérettessük magunkat, tudjuk azt, hogy a régió csapataival szemven hol vagyunk, tudjuk, hogy a játékosaink hol tartanak, tehát valójában ez egy ilyen felmérés és ami nagyon fontos, hogy a barátságról szól."

A TSC Kupa döntő mérkőzését pénteken 10:15 órától játszák a TSC Akadémia pályáin.

Ma délután 14-től 16 óráig a Pannon Rádió élő adással jelentkezik a helyszínről. A műsorvezetők Kókai Mónika, Herczeg Zsolt és Brasnyó Zoltán lesznek. Izgalmas beszélgetésekkel várják a Pannon Rádió hallgatóit, a 91,5 MHz-n. Online itt hallgathatják műsorunkat.

TSC
kupa
Topolya
Akadémia
terepi műsor
Pannon Rádió

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.