Ugrás a tartalomra

Több mint másfél milliárd euró gyűlt össze Ukrajna katonai támogatására az adományozó konferencián

2022.08.11
21:17
Forrás
MTI, hirado.hu
Az összeget új fegyverzet vásárlására, ukrán katonák kiképzésére, illetve aknamentesítésre fordítják.

Több mint másfél milliárd euró gyűlt össze Ukrajna katonai támogatására a Koppenhágában szervezett adományozó konferencián.A felajánlások a konferencia huszonhat résztvevő országától származnak. Egyes országok képviselői jelezték, hogy hazatérve megvitatják a kérdést, és esetleg növelik hozzájárulásuk mértékét – mondta Morten Bodskov dán védelmi miniszter. Hozzátette, hogy szeptemberben újabb találkozót terveznek, amelyen megvitatják a most ígért összeg felhasználását, illetve az esetleges újabb segítséget.

A konferencián pénzügyi alap létrehozásáról is döntöttek az Ukrajna számára gyártandó fegyverzet finanszírozásának növeléséhez. Ezt Nagy-Britannia fogja megvalósítani. A dán törvényhozás épületében tartott csütörtöki konferencián Ausztrália, Bulgária, Nagy-Britannia, Németország, Georgia, Dánia, Izland, Kanada, Lettország, Litvánia, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Egyesült Államok, Ukrajna, Finnország, Franciaország, Csehország, Svédország, Észtország, Japán és az Európai Unió képviselői vettek részt.

Ukrajna
adományozó konferencia

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.