Ugrás a tartalomra

Negyedik napja van blokád alatt Újvidék

2022.08.12
07:00
2022.08.12
11:10
Forrás
Pannon RTV
Ma egyelőre nyugodtak az utcák, nem tudni, hogy lesznek-e újabb tárgyalások a kormány képviselőivel.

Negyedik napja tüntetnek a gazdák az újvidéki báni palota előtt arra várva, hogy a szerb kormány teljesítse a követeléseiket. Csütörtökön a földművesek traktoraikkal lezártak több útkereszteződést, mivel a belgrádi tárgyalások konkrét eredmény nélkül zárultak a gazdák számára.

A gazdák elégedetlenek az eddigiekkel. Mint mondják, követeléseik nagy része nem teljesült. Nem teljesült az a kérelem sem, hogy a bejegyzett mezőgazdasági termelők mentesüljenek az üzemanyag jövedéki adója alól. A kormány ehelyett azt ajánlotta, hogy 22 dinárral csökkenti az üzemanyag literenkénti árát hektáronként, valamint feloldják az összes elsődleges mezőgazdasági termék kiviteli tilalmát.

A mai napon egyelőre nyugodtak az utcák, nem tudni, hogy lesznek-e újabb tárgyalások a kormány képviselőivel.

Újvidék
tüntetés
traktor
gazda

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.