Ugrás a tartalomra

A nemzeti közösségek jogainak szélesebb körű érvényesítése érdekében

2022.08.12
15:13
2022.08.12
16:29
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai kisebbségi jogokkal foglalkozó minisztérium negyedik alkalommal szervezett ülést a 2022-2025 közötti időszakra vonatkozó cselekvési tervvel kapcsolatban. A dokumentum a nemzeti kisebbségek jogainak érvényesítésével foglalkozik.

A munkacsoport ezúttal a tervre érkezett észrevételeket és ajánlásokat tárgyalta meg. A cselekvési terv munkaváltozata július 15-én került a nyilvánosság elé.

Lulić Emil, hivatalvezető, Magyar Nemzeti Tanács: „Azért nagyon fontos, mert ez képezi a kormánynak az egyöntetű vállalását, hogy ők igenis támogatják, még a jelenlegi jogszabályoktól is jobb módon, tehát szélesebb módon az adott kisebbségi, egyéni és közösségi jogoknak a továbbfejlesztését, a jogszabályi keretnek a módosítását, bővítését, és a jogszabályok következetes, rendszerszintű végrehajtását. Nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen stratégiai dokumentum, mert ez nem csak a feladatainkat, céljainkat rajzolja le, hanem egy követhető, egy nagyon rendszerszintű, tehát szisztematikus módon írja le mindezt, és ezzel hozzájárul az igények, a tevékenységek megvalósításához.”

kisebbségi jogok
kisebbség

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.