Ugrás a tartalomra

Sárkányhajóba ültek az egyetemisták

2022.08.17
09:34
2022.08.17
17:24
Forrás
Pannon RTV
Sárkányhajózás, kirándulás, sportprogramok voltak a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborának második napján. A vajdasági diákok is gyorsan belejöttek az evezésbe.

Míg a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborának első napja előadásokkal volt teletűzdelve, addig kedden meglepetésprogrammal indították a napot. Ezúttal elhagyták a sátoraljaújhelyi tábort, és Sárospatakra utaztak, a Bodrog partjára.

Izgalmas programmal indult a tábor 2. napja, a diákok sárkányhajózáson vehettek részt. Egy sárkányhajóban 10 evezősre és egy dobosra van szükség. A diákokat Belicza János, a sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnöke instruálta, aki elmondta, az evezősök mellett a dobosnak is nagy szerepe van. „A biztatástól kezdve az ütemet adja, próbál segíteni a csapatnak, és tudja mondani, hogy mikor kell meghúzni, vagy jobban spórolni az erővel. Ezt tanulni kell.”

Szinte az összes egyetemistát lenyűgözte a sárkányhajózás. Eleinte félénken, de később már nagyon rutinosan eveztek a dobszó ritmusára.

Apró Zsanett, Vajdaság: „Eddig ez a sárkányhajózás érdekelt a legjobban, és nagyon tetszett is. Kicsit összevissza csináltuk először, de utána sikerült belejönni. A végére igazi profik voltunk.”

Seres Károly, Kápátalja: „Ez a sárkányhajózás nagyon megfogott, most voltam először. Ki is akartam már próbálni, hála Istennek, most összejött, és nagyon tetszett.”

Amikor már mindenki elsajátította a sárkányhajózás alapját, versenyt is rendeztek a diákok között.

A keddi napon egyéb sportprogramokkal és kvízesttel is készültek a szervezők.

sárkányhajó
evezés
Rákóczi Szövetség
Összmagyar Egyetemista Tábor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.