Ugrás a tartalomra

Kormánydöntés: Továbbra is tilos a gázolaj kivitele

2022.08.18
16:37
2022.08.18
16:42
Forrás
Szerbiai RTV
Az Első fizetésem programban résztvevő fiatalok bérkiegészítését megemelték.

Még egy héttel meghosszabbította a szerb kormány a gázolaj kivitelének tilalmát. A lépéssel a döntéshozók a remények szerint meggátolják az üzemanyag kritikus hiányának kialakulást a világot sújtó energiaválság közepette, ami komoly következményekkel bírna Szerbia gazdaságára és polgáraira nézve. A kormányülésen döntés született az Első fizetésem elnevezésű, munkanélküli fiatalok foglalkoztatásának ösztönzésére hirdetett program kiterjesztésére is. Eszerint a középiskolai végzettséggel rendelkező fiatalok az eddig 22 ezer dinár helyett 25 ezer dináros fizetéskiegészítést kapnak. Felsőoktatási diplomával rendelkező társaik esetében ez az összeg 25 ezerről 30 ezerre növekszik.

kormány
gázolaj
kiviteli tilalom
Első fizetésem

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.