Ugrás a tartalomra

Jobb élet az Antarktiszon!

2022.08.18
21:21
2022.08.18
21:52
Forrás
hirado.hu
Azért fizettek, hogy a kitalált antarktiszi ország állampolgárai legyenek

Egy kitalált antarktiszi ország állítólagos pénzügyi előnyeit kínálva összesen 400 ezer eurót csaltak ki olaszországi bűnözők több száz embertől. Az olasz rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint az elkövetők alacsony adókkal és a védőoltási kötelezettség teljes hiányával tévesztették meg naiv ügyfeleiket. Az esetre még 2021 áprilisában derült fény a dél-olaszországi Catanzaróban végrehajtott rendőrségi rajtaütést követően, ahol a nyomozók házkutatást tartottak egy bizonyos „Szent György Szuverén Antarktiszi Állam” állítólagos diplomáciai képviseletén. Több mint 700 olasz lakos folyamodott állampolgárságért a nem létező ország irodájában, a jobb élet reményében 200 és 1000 euró összegeket fizettek ki.

Az olasz rendőrség 12 embert helyezett házi őrizetbe az ügyben az egész Olaszországot érintő eljárás folyamán. Az őrizetbe vetteket többek között csalással, irathamisítással, valamint bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekkel vádolják. A hatóságok további 30 emberrel szemben folytatnak nyomozást az ügyben.

csalás
Antarktisz

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.