Ugrás a tartalomra

Közelebb hozni Istent a gyerekekhez

2022.08.19
12:18
2022.08.19
15:57
Forrás
Pannon RTV
Játékos foglalkozások által hallhattak Dániel prófétáról a szabadkai református táborban résztvevő gyerekek.

Utolsó napjához ért a szabadkai református tábor. A gyerekek a héten Dániel próféta történetével ismerkedtek meg, és ehhez kapcsolódó igeverseket tanultak. A zárónapon az elsajátított ismereteket frissítették fel, ezt pedig csoportos játékok, tánc és egyéb színes programok követték.

Magasba emelkedő kezek, versengés és jó hangulat - így zajlott a tábor utolsó napja, ugyanis a jó válaszokért és a kiemelkedő aktivitásért jutalompecsét járt. Pénteken a héten tanultakból ismételtek a gyerekek, Kozma Zengő több igeverset már fejből fúj. „Bölccsé teszlek, és megmutatom, mely úton kell járni, tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. Zsoltárok, 32:8.”

A gyerekek különböző kézműves és csoportos foglalkozáson keresztül ismerkedtek meg a bibliai eseményekkel és Dániel próféta életével. Harangozó Kata: „Egész héten Dániel történeteit tanultuk, nagyon érdekesek, és tanulságos, hogy Isten mennyire csodálatos, és nagyon felfrissítő ez a tábor.”

A szervezők a legkisebbek számára játékos formában meséltek Istenről, ilyen volt a jelzőlámpás játék is. Kozma Vince: „Állj, figyelj az Úrra! Lassíts, tölts időt az Úrral! Indulj Isten útján minden nap!”

A tábort a szabadkai Református Egyházközösség lelkipásztora, Harangozó László és felesége szervezte. A lelkipásztor elmondta, a tábor célja, hogy közelebb hozzák a gyerekeket Istenhez, és bepillantást nyerjenek a bibliai eseményekbe is. „Fontosnak tartjuk elplántálni, elvetni a gyermekek szívében a keresztény értékrendeket, Isten igéjét, és ennek egyik legfontosabb üzenethordozója Dániel története. Egy kisebbségi csoport, a babiloni rabságban élő zsidóság meg tudta tartani identitását, hitét. Fontosnak tartottuk, hogy ez át legyen adva.”

A táborba jövőre is visszavárják a gyerekeket, ahol újabb gazdag programban vehetnek részt a kicsik és a nagyok. A lelkipásztor azt is elárulta, hogy jövőre egy medence felállítását is tervezik, hogy még izgalmasabb legyen a hét, és a hőséget is könnyebben viseljék el a gyerekek.

református tábor
református
tábor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.