Ugrás a tartalomra

Hétfőtől lehet pályázni az Első fizetésem újabb felhívására

2022.08.20
13:42
Forrás
Magyar Szó
Hétfőtől lehet pályázni a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat felhívására, amivel a fiatalok foglalkoztatását serkentik – hozta nyilvánosságra Darija Kisić Tepavčević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter.

Hangsúlyozta, idén 15 százalékkal növelik az ifjú munkások havi támogatását. A középiskolai végzettségűek az eddigi 22 ezer dináros juttatás helyett 25 ezer dinárt kapnak, felsőfokú végzettséggel pedig 30 ezer dináros havi hozzájárulásra számíthatnak az ifjak az államtól a korábbi 26 ezer dinár helyett. A jelentkezési feltételeket hétfőn közli a minisztérium a www.nsz.gov.rs és a www.mojaprvaplata.gov.rs platformokon.

Moja prva plata
Első fizetésem

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.