Ugrás a tartalomra

Augusztus 23-a és 25-e között kijárási tilalom lesz Harkivban

2022.08.22
13:07
Forrás
Euronews.com
Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó azt mondta, Oroszország az eddigieknél agresszívebb bombázásokra készül Ukrajna függetlenségének 31. évfordulóján.

Agresszív támadástól tartanak az ukrán függetlenség napján, ezért betiltottak minden nyilvános eseményt a kijevi hatóságok az augusztus 22-e és 25-e közötti időszakra.

Harkiv kormányzója augusztus 23-a és 25-e között kijárási tilalmat vezet be. Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó azt mondta, Oroszország az eddigieknél agresszívebb bombázásokra készül Ukrajna függetlenségének 31. évfordulóján.

A nyugati hatalmak vezetői vasárnap "önmérsékletre" szólították fel az orosz hadsereget Európa legnagyobb atomerőműve körül. Egyébként augusztus 24-én lesz fél éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Harkiv
Ukrajna
kijárási tilalom
Oroszország

Most

15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.
12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.