Ugrás a tartalomra

A régió néptáncainak, népviseletének bemutatója Szabadkán

2022.08.25
07:35
2022.08.25
07:40
Forrás
Pannon RTV
Tíz táncegyüttes vonult fel Etnopolis utcáin és mutatkozott be a városháza melletti nagyszínpadon az Interetno Fesztivál nyitónapján.

Idén Szlovákiából, Magyarországról, Szlovéniából és Montenegróból érkeztek vendégek, mellettük még bemutatkozott a szabadkai Bunjevačko Kolo, a Mladost és a Népkör együttese is.

Magyarországot idén a halasi és a kecskeméti csoport képviselte. A megnyitón köszöntőt mondott Takács Márta, a Népkör elnöke és Stevan Bakić, Szabadka polgármestere. A táncpanorámával hivatalosan is kezdetét vette a 21. Interetno Fesztivál, amely egészen szombatig várja a látogatókat.

Interetno Fesztivál
Szabadka
néptánc
népviselet

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.