Ugrás a tartalomra

Varga Mihály: a magyar gazdaság dobogós az uniós növekedési rangsorban

2022.08.25
11:09
Forrás
MTI
Magyarország gazdasága az elhúzódó háború ellenére is növelte a teljesítményét: a második negyedévben 6,5 százalékkal erősödött, ami több mint másfélszerese az uniós átlagnak - írta Varga Mihály magyar pénzügyminiszter Facebook-oldalán.

A poszthoz mellékelt táblázatból kiderül, hogy a magyar GDP-adat a harmadik legjobb uniós szinten, az ország előtt Szlovénia és Portugália szerepel a rangsorban 8,3 százalékkal és 6,9 százalékkal. Magyarországot a listán Spanyolország és Ciprus követi 6,3, illetve 6,1 százalékkal; a sereghajtó Szlovákia és Németország 1,6, illetve 1,5 százalékkal.

A tárcavezető arra is kitért, hogy a háborús válság miatt egyre kedvezőtlenebbek a gazdasági kilátások egész Európában.

"A cél az, hogy a romló környezetben is megőrizzük a magyar gazdaság stabilitását és növekedését" - szögezte le Varga Mihály.

Varga Mihály

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.