Ugrás a tartalomra

Rövidzárlat okozta tűz pusztított a Bosnyák családnál - segítségre lenne szükségük

2022.08.26
13:45
2022.08.26
17:10
Forrás
Pannon RTV
Kedd éjszaka tűz ütött ki Bajsán a Bosnyák család házánál. A tűz a melléképületből indult és a lakóház tetőjére is átterjedt. A helyszínre érkező bajsai önkéntes tűzoltók, valamint a topolyai hivatásos egységek oltották el a lángokat.

Személyi sérülés nem történt, azonban az ötfős család hatalmas anyagi károkat szenvedett.

Szénné égett gerendák, az oltás utáni törmelék borítja Bosnyákék hátsó udvarát. A tüzet, ami a melléképületben keletkezhetett, rövidzárlat okozta éjjel egy órakor.

Bosnyák Márta: „Úgy kezdődött, hogy mi aludtunk, jött a lány szólni, de már jött a szomszéd is át, hogy tűz van, mikor felértem a szobába, láttam, hogy tűz van, és aztán próbáltuk oltani, de a kis gumicsővel nem lehetett oltani,  és akkor a szomszéd mindjárt hívta a tűzoltókat, ők jöttek, ők oltották el.”

A családfő, Dániel korábban hentesként dolgozott, de súlyos tüdőrákja miatt kényszerszabadságon van. Az ötfős család bevételei is csökkentek emiatt. Műhelyét elemésztették a lángok és az egész tetőszerkezetet cserélni kell.

„Én is kórházakból, kórházakba járok, itt leégett két mélyhűtő, tele hússal, már az mekkora kár, akkor az összes szerszámom, az minden elégett, úgyhogy még, ha akarnék magamnak egy disznót vágni, azt se bírnék, a tetőnek hetven százaléka leégett.”

A helyi közösség, az önkormányzat, magáncégek is igyekeznek segíteni Bosnyákéknak. A bajsai Önkéntes Tűzoltó Testület aktivistái gyűjtést szerveznek a településen. A tetemes anyagi kár miatt minden segítségre szüksége van a családnak. Aki segíteni szeretne, Bosnyák Dánielnek és családjának, a 325930060051471481-es számlaszámára utalhatja felajánlását.

Bajsa
tűz

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.