Ugrás a tartalomra

Véget ért az Interetno

2022.08.28
07:56
2022.08.28
16:10
Forrás
Pannon RTV
A Visszatekintés - Kodály és Bartók nyomában című produkcióval zárult az idei, 21. Interetno Fesztivál. A Kecskemét Táncegyüttes és a Népkör Róna táncegyüttese közös előadással emlékezett meg a két zenei óriásról.

Koprodukciós előadással zárta az idei fesztivált a Népkör csapata. Bartók Béla és Kodály Zoltán munkásságának néhány mozzanatát állította színpadra közösen a szabadkai Róna és a Kecskeméti Táncegyüttes.

Szécsi Viktória, művészeti vezető, Róna táncegyüttes: „Nagyon nagy kihívás elé állított bennünket ez a produkció, saját magamat is kihívás elé állítottam, mint alkotót és rendezőt, de a már meglévő koreográfiákból táplálkoztunk. Nagyon komoly szakmai és elméleti utánajárást igényelt, míg áthatotta lelkemet Bartók gondolatmenete és gondolkodásmódja, de azt hiszem sikerült megtalálni magunkat benne.”

Lukács László, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezetője elmondta, egy évig készültek erre a táncszínházi előadásra. Sok közös és külön próbával állt össze a végleges forma.

„Egy közös nyelvet beszélünk és itt most nemcsak a magyarra gondolok, hanem a néptáncra és a néptáncból táplálkozó gyökereinkből fakadó néphagyományra. Mind a két csoport ebből táplálkozott. A Kodály és Bartók feldolgozásokra, hegedűduókra, mindenféle szimfonikus művekre is ebből a forrásból merítettünk.”

Ezzel hivatalosan is véget ért a huszonegyedik Interetno Fesztivál. Később a Népkörben éjszakába nyúló klubestet, Goodbye party-t tartottak a fesztivál vendégeivel.

Interetno Fesztivál
Szabadka
záróest

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.