Ugrás a tartalomra

Gazdaságfejlesztési programot indított Bosznia-Hercegovniában a magyar kormány

2022.08.30
16:52
2022.08.30
17:00
Forrás
MTI
Szerdától nyújthatók be az első pályázatok - jelentette be Magyar Levente.

A magyar külgazdasági és külügyminisztérium miniszterhelyettese kiemelte: Bosznia-Hercegovina esetében a többségében szerbek lakta országrésszel, a boszniai Szerb Köztársasággal alakult ki szoros együttműködése Budapestnek. Mindezek után a magyar kormány úgy döntött, eleget tesz a Banja Luka-i megkeresésnek, és a határon túli magyar térségekéhez hasonló gazdaságfejlesztési programot indít a térségben. A támogatási összegből a gazdálkodók tudnak mezőgazdasági műveléshez szükséges eszközöket vásárolni Magyarországról.

Bosznia-Hercegovnia
Magyar Kormány
gazdaságfejlesztés
gazdaságfejlesztési program

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.