Ugrás a tartalomra

11 szabad hely maradt a Magyar Tanszéken

2022.08.31
15:12
2022.08.31
16:39
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Magyar Tanszéken még 11 szabad hely várja a végzős középiskolásokat, ebből 6 állami, 5 pedig önköltséges. A jelentkezés csütörtökön és pénteken, a felvételi vizsga pedig hétfőn lesz az újvidéki Bölcsészettudományi Kar épületében.

A tanszéken végzett hallgatók nemcsak tanárként helyezkedhetnek el, de sikeresek lehetnek a művelődési élet és a média területén is. Az újvidéki egyetemisták számára lehetőség az Európa Kollégiumban való lakhatás is.

Dávid Andor, hallgató, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék: „Rengeteg szakkörünk van, rengeteg lehetőségünk, én kórustag is vagyok, és nagyon sok helyre eljutottunk a kórussal, mindenkinek csak ajánlani tudom, olcsó, szép és felejthetetlen élmény a kollégiumban lakni. Emellett ugye a Magyar Tanszék nagyon szerethető, én azért szeretem ennyire, mert családias a légkör. Megszokjuk, hogy középiskolában, általános iskolában van egy kisebb osztályunk, mindenkit ismer a tanár, és valamiféle biztonságot ad nekünk, hogy mégis számíthatunk a tanárokra, nem nagy évfolyam, mindenkinek segítenek hogyha kell, és én ezért ajánlom legjobban, a tanszéket.”

A nyelvek, a kultúra, az irodalom és a fordítás iránt érdeklődők számára nagyszerű lehetőség az újvidéki Magyar Tanszék. A következő tanév több újdonságot is hoz.

Novák Anikó, docens, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék: „A felvételi írásbeli és szóbeli részből áll, és szükséges hozzá a négyéves magyar nyelv és irodalom tananyag. Amit fontos még tudni a Magyar Tanszékről, hogy ettől a félévtől, vagyis ettől a tanévtől kezdve egy új, gyakorlatorientáltabb programmal fogunk dolgozni, és a szerb nyelvet is kezdőszinttől fogják tanulni a leendő elsőéveseink.”

A pótfelvételivel és a jelentkezéssel kapcsolatos minden információ megtalálható a Magyar Tanszék Facebook- és Instagram-oldalán, illetve érdeklődni lehet a 021-485-38-78-as telefonszámon.

Magyar Tanszék
Újvidék
Bölcsészettudományi Kar

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.