Ugrás a tartalomra

Szabadka város napja van

2022.09.01
10:34
2022.09.01
11:14
Forrás
subotica.com
Ma ünneplik Szabadka város napját. 1779-ben ezen a napon, szeptember 1-én nyerte el a település a szabad királyi város rangot.

Az önkormányzat idén is többnapos, gazdag rendezvénysorozattal készült.

A városnap Szabadka város zászlajának felvonásával kezdődött, majd a Városi Képviselő-testület díszülésével folytatódott. Az ünnepi beszédek után pedig kiosztják az elismeréseket, a díszpolgári címet és a Pro Urbe díjakat.

Este 9 órától a főtéren Zorica Brunclik és Miroljub Aranđelović Kemiš zenekara lép fel. Rossz idő esetén a koncertet a Sportcsarnokban tartják meg. Szeptember 2-án ugyanezen a helyszínen és időpontban a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet, 3-án pedig Stefan Milenković ismert hegedűművész lép fel a Szabadkai Szimfonikus Zenekar kíséretében.

Szabadka
Szabadka város napja
díszülés

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.