Ugrás a tartalomra

37 kisdiák kezdte meg a tanévet Moholon

2022.09.01
15:24
2022.09.01
20:29
Ünnepélyes tanévnyitót tartottak az elsős diákok és szüleik számára a moholi Novak Radonić Általános Iskola tornatermében. Összesen 37 kisdiák kezdte meg a 2022/2023-as tanévet.

Hívogat az iskola című ünnepi műsorral kedveskedtek a moholi általános idősebb iskola diákjai az újonnan érkező iskolatársaiknak. Az elsősök már nagyon várták, hogy elkezdődjön az új kaland, az iskola.

Kőrösi Júliának idősebb testvére mesélt az iskoláról: „Azt hogy nagyon jó, hogy sokat lehet tanulni, és hogy nagyon jó az iskola.”

Mihajlo Stanišić, Mohol: „Nem vagyok ideges, nagyon jó érzés. Alig vártam, hogy elsős legyek, sose voltam ilyen boldog.”

Minden elsős életében kulcsfontosságú szerepe van az osztálytanítónak, aki 4 évig kíséri útján, és nem csak tanítja, de neveli is.

Dienes Dóra, osztálytanító, Novak Radonić Általános Iskola, Mohol: „Azt gondolom, ha szeretettel csinálja és teszi a dolgát minden pedagógus, akkor bármelyik csoporttal és minden egyes kisdiákkal megtudja találni azt az összhangot, amit utána nagyon szépen lehet építeni, és azokat a kellemetlenségeket, amik esetleg adódnak, szépen lehet korrigálni és lehet haladni.”

Az iskolakezdés nagy öröm és ünnep a családoknak és a gyerekeknek, de egyben kihívás is, hiszen a diákok számára ez egy új fejezet az életben.

Snežana Došić, igazgató, Novak Radonić Általános Iskola, Mohol: „Nagyon fontos az is, hogy a gyerekek hogyan dolgoztak az iskola előtti felkészítő intézményben, mennyire készültek fel az iskolakezdésre. Természetesen az a fontos, hogy először tanuljanak meg ülni, figyelni és váltogatni kell náluk a tanulást és a játékot, hiszen tudjuk, hogy egy gyerek ebben a korban nem bírja ki, hogy 45 percet üljön, figyelmesen és dolgozzon.”

Az idei évben a moholi Novak Radonić Általános Iskola egy 16 fős szerb és 19 fős magyar ajkú osztályt indított, valamint két diák a speciális igényű osztályba iratkozott.

Mohol
Novak Radonić Általános Iskola
tanévnyitó
iskolakezdés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.