Ugrás a tartalomra

A Nyitott Balkán Borvíziója

2022.09.01
16:13
2022.09.01
16:22
Forrás
Szerbiai RTV
A Nyitott Balkán Borvíziója néven nyitották meg Belgrádban első ízben azt a nemzetközi borkiállítást, amely a Nyitott Balkán kezdeményezés keretében jött létre.

Az eseményt Aleksandar Vučić szerb elnök és Edi Rama albán, valamint Dimitar Kovačevski észak-macedón miniszterelnökök indították útjára.

Vučić köszöntőjében arról beszélt, hogy a régió országainak van mire büszkének lenniük, a világpiacon is versenyképes termékekkel tudnak előállni.

Kovačevski álláspontja szerint egy határon nélküli régióé a jövő, ahol nincs korlátozva az együttműködés és a kereskedelem.

Edi Rama nyomatékosította, A Nyitott Balkán több egy gazdasági és politikai együttműködéstől. Úgy fogalmazott ez a kezdeményezés a fenntartható béke terméke, olyan szomszédok projektje Európa szíveben, akik nem szenvednek a múlt hagyatékától.

Nyitott Balkán
Borvízió
A Nyitott Balkán Borvíziója

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.