Ugrás a tartalomra

A vajdasági étkezési szokások érdekességei, sajátosságai

2022.09.01
18:40
2022.09.01
20:09
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági gasztronómia tematikájában nyílt kiállítás a Szabadkai Városi Könyvtárban a városnapi rendezvénysorozat egyik állomásaként.

A helytörténeti és receptes könyvek mellett neves vajdasági gasztronómiai fesztiválok régi plakátjait és programjait is megtekinthetik az érdeklődők. Kulturális örökségünk része a népi szórakozás, amelynek egyik központi eleme a gasztronómia - ezzel a kiállítással pedig a vajdasági étkezési szokások érdekességeit, sajátosságait mutatják be a szervezők. A kiállítás két hétig, szeptember 16-áig tekinthető meg a Szabadkai Városi Könyvtár katalógustermében.

Pálfi Anita, okleveles könyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „A Szabadkai Városi Könyvtár a maga egyedi és sajátos helyismereti gyűjteményéből készítette el a közönség számára ezt a kiállítást. Többek között olyan helyismereti szerzők receptes könyveit állítottuk ki, mint Kern Ágnes vagy Hilda Heinrich, akik tulajdonképpen egy jelentős minőséget képviselnek, ha a vajdasági gasztronómiáról beszélünk.”

gasztronómia
Szabadkai Városi Könyvtár

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.