Ugrás a tartalomra

Nyújtsd a mancsod, légy a barátom!

2022.09.10
14:44
2022.09.10
15:54
Forrás
Pannon RTV
Kutya-örökbefogadási akciót tartott Óbecse központjában az Óbecsei Ifjúsági Szervezet. A rendezvény célja a felelős kutyatartás és az örökbefogadás népszerűsítése volt, a szervezők emellett adományokat is gyűjtöttek az óbecsei állatmenhelynek.

Fajkutyák és keverékek is voltak azon a bemutatón, amelyet az Óbecsei Ifjúsági Szervezet tartott Óbecse központjában. Miomira Lam és a testvére is két-két kutyával érkezett.

Miomira Lam, Óbecse: „A kutya jobban szereti a gazdáját, mint saját magát. Azt az örömöt, amikor hazaérünk, ami olyan, mintha nagyon sokáig nem lettünk volna otthon, nem lehet szavakkal leírni. A kutya megváltoztatja az embert.”

Az óbecsei menhelyen mindig több kutya van, mint amekkora a befogadóképessége. Közülük néhány kölyökkutyát el is hoztak a rendezvényre a gondozók, abban a reményben, hogy gazdára találnak.

Ljubica Skakić, Óbecse: „Nincs kutyám, de szeretnék egyet, mert nagyon kedvesek és szeretnek játszani.”

A Nyújtsd a mancsod, légy a barátom! elnevezésű rendezvényt az Óbecsei Ifjúsági Szervezet már nem először szervezte meg a városban.

Olivera Marić, szervező, Óbecsei Ifjúsági Szervezet: „A célunk az, hogy népszerűsítsük a felelős állattartást, és mindenekelőtt, hogy örökbe adjunk néhányat a kutyák közül, amelyek sajnos utcára kerültek és a menhelyen végezték. Ez a fő célunk.”

Az akció során pénzadományokat, kutyatápot és etetőtálat is kaptak ajándékba a szervezők.

örökbefogadás
akció
Óbecse
Óbecsei Ifjúsági Szervezet

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.