Ugrás a tartalomra

Egy új fűnyíró traktorral gazdagodik az oromi Arany János Általános Iskola

2022.09.12
14:16
2022.09.12
16:12
Forrás
Pannon RTV
Az oktatási intézmény több mint 25 ezer négyzetméternyi zöldfelülettel rendelkezik, melynek karbantartását könnyíti majd meg a következő időszakban a közel háromezer eurós gép.

A nagy zöldfelület rendbetétele komoly gondot okozott az iskolának éveken keresztül tavasztól késő őszig. Eddig kézi fűnyíróval dolgoztak, ami sok időt, és energiát vett igénybe.

Vajda Attila, igazgató, Arany János Általános Iskola, Orom: „Ez már egy évek óta visszamenő álmunk volt, hogy egy eszközt szerezzünk, mivel szinte évente kellett a fűnyírókat cserélni, ugyanis iskolánk több mint három futballpályányi zöldövezettel rendelkezik, úgyhogy egy zöld iskolának is nevezhetném az iskolánkat.”

A fűnyíró traktor beszerzéséhez a tartományi oktatási titkárság 200 ezer dinárral, Orom Helyi Közösség 41 ezer dinárral, míg Magyarkanizsa község 100 ezer dinárral járult hozzá.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Legtöbbször amikor iskolában vagyunk, akkor arról beszélünk, hogy a belső részét az iskolának, hogyan fejlesztjük, legyenek azok a digitális fejlesztési eszközök, vagy padok, székek, vagy olyan eszközök, amik az épületen belül vannak. Most ez egy kivételes alkalom, hogy egy olyan eszközt vásároltunk, ami a külső területek rendben tartásához szükséges, de ha itt körbenézünk Oromon, az oromi iskola az egyike azon kevés épületeinknek, amit ekkora zöldfelület vesz körbe.”

Az oromi iskola vezetőségének további tervei között szerepel az intézmény digitális fejlesztése és az épület fűtési rendszerének felújítása.

Orom
Arany János Általános Iskola
fűnyíró
Vajda Attila
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.