Ugrás a tartalomra

Horvátország több területén is árvízveszélyt hirdettek

2022.09.18
13:09
Forrás
MTI
Az özönvízszerű esőzések miatt Horvátország több területén is árvízveszélyt hirdettek - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT).

A közép-horvátországi Károlyvárosban, azaz Karlovacon ma reggel a Kupa folyó vízszintje elérte a 796 centimétert, ami lényegesen magasabb a vártnál.

A folyó kilépett medréből, a külvárosban több házat, udvart, pincét öntött el, és utakat árasztott el. Ozaljban a legrosszabb a helyzet, a várost már szombaton elvágta az áradás a külvilágtól. A lakosságot az árvíz sújtotta területeken a polgári védelem és a tűzoltóság is segíti a védekezésben.

Horvátország
árvízveszély

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.