Ugrás a tartalomra

Keresztény felelősségünk a teremtett világban

2022.09.18
15:49
2022.09.18
17:09
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a mottóval tartotta meg XIII. kongresszusát a magyarországi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budapesten.

Ebből az alkalomból az Országház Felsőházi termében az egész Kárpát-medencéből - köztük Vajdaságból is - több mint 400 küldött gyűlt a össze. A kongresszus előadói között volt Latorcai Csaba magyar területfejlesztési miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár is, aki a Pannon RTV-nek elmondta, egész Európának kereszténydemokrata fordulatra van szüksége.

Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes, Magyarország: Feladatom az, hogy a keresztény elvek és keresztény értékek össztársadalmi megjelenésén kell dolgoznom. Tehát az a feladatom és az a küldetésem, hogy az amiben én hiszek, az ne csupán az én hitem legyen, hanem azon elvek mentén alakuljon Magyarország, alakuljanak a magyar közösségek, a magyar civil szervezetek, a magyar települések, Magyarország különböző régiói, beleértve a gazdasági régiókat, de ne csupán Magyarország, hanem a magyar nemzet. Határon túl élő testvéreinket is ezen keretrendszerben öleljük a keblünkre és őket is ugyanúgy a keresztény értékek mentén engedjük, hogy részesedjenek mindabból a jóból, amit Magyarország Kormánya nap mint napi munkájával előállít.

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Budapest

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.