Ugrás a tartalomra

Szülőfalujában is megemlékeztek Tamási Áron 125. születésnapjáról

2022.09.19
14:35
2022.09.19
14:57
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepnapi emlékmise után Örök virrasztónk, Tamási Áron címmel tartottak megemlékezést.

Kétnapos rendezvény keretében emlékeztek meg Farkaslakán, Tamási Áron szülőfalujában az író 125. születésnapjáról. A változó időjárás ellenére a meghívott vendégek házigazdájuk, a helyi Tamási Áron Művelődési Egyesület elnökének, Hadnagy Jolán vezetésével bejárták a Tamási-emlékhelyeket.

Első este a kovásznai Pokolsár Együttes színelőadásában, másnap este pedig Kilyén Ilka és Ritziu Krisztina - Ilka kamaraszínházi előadásában gyönyörködhetett a közönség.

Az ünnepnapi emlékmise után Örök virrasztónk, Tamási Áron címmel tartottak megemlékezést, ahol a helyi polgármester, Kovács Lehel és a Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke, Hadnagy Jolán mellett Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondott beszédet.

Ekkor került sor a Tamási Áron- és a Virrasztás-díj átadására. Előbbit Elek Tibor irodalomtörténész, utóbbit pedig Ozsváth Imola magyartanárnő vehette át.

Tamási Áron
megemlékezés
születésnap
Farkaslaka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.