Ugrás a tartalomra

Tessék pályázni!

2022.09.20
10:21
2022.09.20
16:24
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg három aktuális pályázat fut az adai Szarvas Gábor Könyvtár szervezésében.

Október 15-ig van lehetőség jelentkezni a magyar fotográfia napja alkalmából meghirdetett Nyílt tekintettel címet viselő fotópályázatra, amely Kálmán Kata munkásságát dolgozza fel. A négytől tízéves korosztályt megszólító Lego-pályázat beküldési határideje szeptember 28. Ide Legóból készült alkotásokat várnak a szervezők. Mindemellett meghirdettek a Magyar Nyelvőr nyelvművelő folyóirat 150 éves jubileuma alkalmából rajzpályázatot, amelynek lényege, hogy érdekes, sokszor vicces kifejezéseket rajz formájában jeleníthetnek meg a részvevők. Ilyen szó például a lebel, az ódondász vagy a kajdács is.

Papp Horváth Csilla, munkatárs, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Hét kifejezést választottunk a gyerekeknek, ezeket szeretnénk, ha lerajzolnák. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit képzelnek a hét szó mögé. Arra kérjük a szülőket és a pedagógusokat, ha utána is néznek, ne árulják el a gyerekeknek, hogy mit takar ez a hét kifejezés. Egyvalamit kell, hogy kiválasszanak, azt rajzolják le, és hozzák be nekünk. Ha nem községbeli gyerekekről van szó, mert általános iskolásoknak szól ez a pályázati kiírás, részt vehetnek községen kívüli gyerekek is, arra kérjük ilyen esetben a pedagógust vagy a szülőt, hogy postázzák el a rajzot.”

Szarvas Gábor Könyvtár
Szarvas Gábor Könyvtár Ada

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.