Ugrás a tartalomra

Montenegró - 41 támogatója van Lekićnek

2022.09.20
20:26
Forrás
Szerbiai RTV
41 támogatót szereztek ahhoz, hogy a bizalmi szavazáson megbukott Dritan Abazović helyett Miodrag Lekić egykori külügyminisztert javasolják kormányalakítónak Montenegróban - ezt Andrija Mandić, a Demokratikus Front képviselője közölte.

A montenegrói államfő ezt megelőzően azt mondta, a házelnöktől a parlament feloszlatását kérte. Milo Đukanović közölte, az új kormány csak választásokkal alakulhat meg és nem fogadja el Miodrag Lekić jelölését kormányalakítónak.

Andrija Mandić szerint a montenegrói államfő puccsal próbálkozott.

A montenegrói kormány augusztus 19-én bukott meg bizalmi szavazáson, a 81 képviselő közül 50 támogatta az Abazović vezette kabinet ellen beadott bizalmatlansági indítványt. Abazović április óta vezette az országot, ám a bizalmi szavazást kezdeményező politikusok nehezményezték, hogy aláírt egy egyezményt a szerb ortodox egyházzal, amely sokak szerint túl nagy hatalmat ad az utóbbi kezébe más vallási felekezetekkel szemben.

Montenegró
kormányalakítás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.