Ugrás a tartalomra

Negyven szerémségi borászat mutatkozott be Čortanovciban

2022.09.25
10:03
2022.09.25
10:10
Forrás
Pannon RTV
Szombaton rendezték meg a Fruška gora Wine Showt. A bor népszerűsítésének szentelt rendezvényt Čortanovciban Igor Mirović nyitotta meg.

A tartományi kormányfő bejelentette, hogy a vajdasági kormány a szerb kormánnyal együttműködve októberben megalakítja a Nemzeti Szőlészeti és Mezőgazdasági Intézetet, a következő év január 1-jétől pedig, módosított formában, hivatalosan is megkezdi működését Karlócán. Sokkal több pénzt szeretnénk fektetni olyan kutatásokba, fejlesztésekbe, laboratóriumi és egyéb berendezésekbe, amelyek segítségével a borászok a jövőben még jobb minőséget érhetnek el – mondta Mirović.

A Fruška gora Wine Show célja a Fruška gora mint borvidék népszerűsítése. Most 40 pincészet, szőlészet és borászat mutatkozott be a Szerémség - Fruška gora eredetmegjelöléssel. A rendezvény megnyitóján jelen volt Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter is

borászat
Szerémség
Igor Mirović

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.