Ugrás a tartalomra

Zelenszkij ígéretet tett a magukat megadó orosz katonáknak

2022.09.25
11:29
Forrás
Pannon RTV
Megadás esetén védelem alá kerülnek az orosz katonák, jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Beszédét az Oroszország oldalán harcoló katonáknak intézte, és ígéretet tett arra, hogy a nemzetközi jogot betartva, emberségesen bánnak mindazokkal, akik leteszik a fegyvert. Arról beszélt, hogy megadásuk feltételei nem kerülnek nyilvánosságra, sőt azt sem tudja meg senki, hogy önként adták-e meg magukat vagy elfogták őket. Hozzátette, ha ők maguk nem akarják, nem küldik vissza őket Oroszországba. Jobb elmenekülni a bűncselekménynek minősülő mozgósítástól, mint súlyosan megsérülni és lebénulni - hangsúlyozta tévébeszédében Zelenszkij.

Volodimir Zelenszkij
orosz-ukrán háború

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.