Ugrás a tartalomra

Új magyar filmek a magyarkanizsai Cnesában

2022.09.26
12:41
2022.09.26
16:18
Forrás
Pannon RTV
Három új magyar filmet vetítenek a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény mozitermében a Magyar filmek hete címet viselő program keretében. Az érdeklődők díjmentesen láthatják a legújabb kortárs alkotásokat.

A héten kezdődik a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben a Magyar filmek hete, ebből az alkalomból három filmet vetítenek. A közönség szerdán 18 órakor a Mesék a zárkából, míg pénteken 17 óra 30 perckor a Korai menyegző, majd 19 órakor a Legjobb tudomásom szerint című filmet tekinthetik meg. Iván Attila, filmrendező, producer, Magyarkanizsa: „Mindhárom filmben az a közös, hogy emberi drámákat mutatnak be. A dokumentumfilm börtönben lévő apáknak és gyermekeiknek a kapcsolatát mutatja be, míg a két nagyjátékfilm a család, a nő, a férfi, illetve a gyerek kapcsolatát.”

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény berkein belül már számos magyar filmet vetítettek. Ezen a héten az érdeklődők a legújabb, a 2020-ban, a 2021-ben és a 2022-ben készített alkotásokat tekinthetik meg. Nadrljanski Tornai Erika, vezető, Művészetek Háza: „Ez a három kortárs magyar film tulajdonképpen egy felajánlás, ugyanis a Szabadkai Szabadegyetem egy IPA Határon Átnyúló Program keretében adta, ajándékozta nekünk ennek a lehetőségét, hogy a levetíthetjük ezt a három filmet.”

A filmek vetítését követően kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílik, ahol a rendezők személyesen válaszolnak a nézők kérdéseire.

Cnesa
Magyarkanizsa
magyar film
film
mozi
magyar filmek hete

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.