Ugrás a tartalomra

Kabátban, melegítőben, gyakran mezítlábas papucsban

2022.09.27
12:58
2022.09.27
17:33
Forrás
Pannon RTV
Nem hivatalos információk szerint Szabadkán a napokban bezártak még egy migránsokkal teli panziót.

Az ott meghúzódó illegális bevándorlók egy része állítólag a Szabadka külvárosában található makkhetesi erdő felé ment, mások pedig a befogadóközpontban kerestek átmeneti menedéket. Szabadkán már a város minden részében lehet nap mint nap illegális migránsokkal találkozni.

Fáznak a migránsok. Éppen ezért folyik a szabadkai befogadóközpontban egy új épületszárny felépítése. Hiszen a hideg idő beálltával valószínűleg az új épületben helyezik majd el a migránsokat. Továbbra is gyakorlatilag négyszeres kapacitással üzemel a szabadkai befogadóközpont.

Kabátban, kapucnis melegítőben, de gyakran mezítlábasan, csak papucsban sétálnak a migránsok, a kerítésre kiterített kimosott ruháik pedig nehezen száradnak a nyirkos időben. A táborban sok az afgán illegális bevándorló. Célországuk általában Németország, illetve újabban Franciaország: Afganisztánban gondok vannak. A családom ott maradt Afganisztánban. Nagyon nagy ott a probléma. Én Franciaországba megyek, dolgozni szeretnék és pénzt küldeni a családomnak.

Az afgán migráns hozzátette, Afganisztánból Franciaországig eljutni nagyjából háromezer euró, de mivel elfogyott a pénze, gyalog megy.

Közben Szabadka külvárosában, Makkhetesen, az erdő közelében továbbra is tömegesen vonulnak a migránsok. Sebők Ferenc azt mondta, keddre virradóra hajnali 4 óráig nem tudtak aludni: „Az éjjel is, meg tegnapelőtt éjjel is megállás nélkül. És a csoportok nagyok. Óriásiak. 70-80 fős csoportokban jönnek. Olyat is hallottunk, hogy valamilyen szállásokat a központban bezártak, akkor mindig megnövekedik.”

A makkhetesi nyugdíjas hozzátette, nemrég még az indiaiak voltak túlsúlyban, újabban viszont nagyon sok fekete-afrikai bevándorló vonul az erdő felé.

Szabadka
Makkhetes
migránsok

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.