Ugrás a tartalomra

Ismét nagyon gyenge a forint

2022.09.28
15:42
Forrás
mnb.hu, portfolio.hu
A magyar fizetőeszköz euróhoz mért árfolyama ma ismét hajszálnyira volt a július elején beállított, 416,80-as negatív csúcstól.

A hivatalos euró devizaárfolyamot kora délután 411 forinton jegyezték, de délelőtt volt olyan pillanat, amikor a 415-öt is elérte. A Magyar Nemzeti Bank tegnap 13 százalékosra emelte az alapkamatot, egyúttal bejelentette, hogy leállította a kamatemelési ciklusát. A befektetők ennek nem örülnek - ez pedig nagyban hozzájárult a forint mai gyengüléséhez.

A magyar valuta egyébként ma a svájci frankkal és az amerikai dollárral szemben is negatív rekordot döntött. Az árfolyamot a következő órákban három fontos tény befolyásolhatja. Egyrészt a kormány kifizetési stopot rendelt el az alá tartozó intézményeknél, kiderült, hogy csütörtökön Kormányinfót tartanak, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök is bejelentésre készül.

forint
árfolyam

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.