Ugrás a tartalomra

Vasárnapig látogatható a LORIST Újvidéken

2022.09.28
16:14
2022.09.28
19:53
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt ma az 54. Nemzetközi Vadászati és Horgászati Vásár, a LORIST Újvidéken. A rendezvény részeként ökológiai vásárt is tartanak. Az eseményen mintegy 100 kiállító vesz részt. A LORIST-nak az Újvidéki Vásár csarnokai adnak otthont.

Az újvidéki Nemzetközi Vadászati és Horgászati Vásáron a vadászat és a horgászat alap- és kiegészítő felszereléseinek minden jelentős képviselője, importőre és márkája képviselteti magát.

Vadászfegyverek, lőfegyverek, vadászati és horgászati felszerelések, kiegészítők, ruházatok minden mennyiségben. Nemcsak Szerbiából, hanem például Bosznia-Hercegovinából, Magyarországról és Ausztriából is érkeztek kiállítók. Sokan közülük kedvezményes árakkal várják a látogatókat.

Plahi Attila, kiállító: „Nagyon sok termékkel érkeztünk mind a halász-, mind a vadászfelszerelések terén. Sok fegyvert hoztunk a kiállításra, exkluzív dolgokat.”

Crnković Zsolt, kiállító: „Több mint 200 horgászbottal készültünk, illetve 90 horgászorsóval. Ezek mellett horgászzsinórok kaphatóak széles választékban.”

A vásárt különböző kísérőprogramok gazdagítják. Egyebek mellett vadászkutyákat is felvonultatnak, versenyeket szerveznek, tematikus kiállításokat tartanak, valamint a látogatók vadspecialitásokat is kóstolhatnak.

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár igazgatója: „Az idei évben a kiállítás központi része a szerbiai vadászati fauna kiállítása, amivel országunk tavaly a budapesti világkiállításon mutatkozott be. 480 négyzetméternyi felületen 620 trófea van kiállítva.”

A rendezvény a jubileumi évfordulók jegyében is zajlik. A Vajdaság Erdői Közvállalat fennállásának 20. évfordulóját, a Vajdasági Vadásztársaság pedig fennállásának 100. évfordulóját ünnepli idén.

Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár: „Mi az idén támogattuk a LORIST megszervezését. Kiemelném, hogy évről évre növekszik a vadászatra fordított költségvetés a titkárságunknál. Tavaly 48 millió dinárt, az idén 71 millió dinárt fordítottunk, jövőre pedig 91 millió dinárt tervezünk e célokra fordítani. Ez természetesen a LORIST támogatását is magában foglalja.”

A vadászati és horgászati vásárt Pásztor István nyitotta meg. A Tartományi Képviselőház elnöke elmondta: fontosnak tartja, hogy az eseményen olyan programokat is szerveztek, amelyek a gyerekek környezettudatosságra való nevelésére összpontosítanak.

„A vadászat és a halászat valamikor hobbi volt. Mára a környezetről való gondoskodásnak a része és nem lehet fenntartani, ha a környezetet önmagában nem óvjuk meg a szennyeződéstől, a hulladéktól, a szeméttől. Ezt elsősorban a kis nemzedékkel, a fiatal nemzedékkel kell elkezdeni. 5-10 év múlva, amikor felnőnek, akkor már ezzel a tudással, ezzel a fajta életstílussal alakítják a mindennapjaikat.”

A belépőjegy a vásárra 350 dinárba kerül. Csoportos látogatások esetén olcsóbban is megvásárolható. A LORIST vasárnapig látogatható.

LORIST
Nemzetközi Vadászati és Halászati Vásár
Újvidék
megnyílt

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.