Ugrás a tartalomra

Nagy Szebasztiánt fogadta Stevan Bakić

2022.09.29
13:23
2022.09.29
15:56
Forrás
Pannon RTV
A Spartacus sportolója szeptember elején a belgrádi kötöttfogású birkózó világbajnokságon a 63 kilogrammos súlycsoportban szerzett világbajnoki címet.

Nagy Szebasztián birkózó világbajnokot fogadta Stevan Bakić, Szabadka polgármestere csütörtök délelőtt a városházán. A Spartacus fiatal sportolója szeptember elején a belgrádi kötöttfogású világbajnokságon 3:1-es végeredménnyel a 63 kilogrammos súlycsoportban ért el első helyezést. Bakić elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy ilyen sportolói vannak az országnak, valamint, hogy Szebasztián egy példamutató személyiség, akitől sokat tanulhat a kitartásról a fiatalabb generáció. A világbajnok birkózó számára jelenleg a jövőre esedékes címvédés és az olimpiai részvétel a cél.

Nagy Szebasztián, világbajnok birkózó: „Idén meghallgattam az edzőket, meghallgattam a birkózó társaimat. Mindenki azt mondta, hogy világbajnok lehetek, és ez sikerült is. Nehéz volt a fogyás és a sok edzőtábor is, de a végére minden valahogy könnyebb lett. Tudtam, hogy olyan emberek állnak mellettem, nemcsak a Spartacus Birkózó klubban, hanem a válogatottban is, mint az Olimpiai bajnok Davor Štefanek, vagy az edzőm, Sreten Damjanović. Ahogy közeledett a verseny annál könnyebb lett minden. A végén csak azt vártam, hogy lefújják az utolsó meccset, hogy az övet tartsam a kezemben és az érmet a nyakamba akasszák.”

Nagy Szebasztián
birkózás
Stevan Bakić
Szabadka

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.