Ugrás a tartalomra

A beköltözők száma igazolja az Európa Kollégium létjogosultságát

2022.09.29
18:32
2022.09.29
18:39
Forrás
Pannon RTV
Minden eddiginél több elsőéves egyetemista költözik be az újvidéki Európa Kollégiumba.

Ez pedig azt jelenti, hogy a kollégium igazolja létjogosultságát - mondta Újvidéken Pásztor István. A VMSZ elnöke kiemelte, hogy a hallgatók nagyobb száma fog az Újvidéki Egyetem különböző szakain tanulni, ez pedig azt jelenti, hogy sikerült eben a tekintetben is előrelépést elérni. Ugyanis ez azt jelenti, hogy sikerül a szülőföldön tartani a fiatalokat - tette hozzá a politikus.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ez a Vajdasági Magyar Szövetség elsődleges prioritása. Persze mindenki eldönti, hogy hol kíván tanulni, hol kíván érvényesülni. A mi számunkra ez azért prioritás, mert az elmúlt évtizedek azt bizonyították, hogy azok, akik külföldön, elsősorban Magyarországon szereznek egyetemi, vagy főiskolai oklevelet, lévén ott szocializálódnak, nagyon ritkán jönnek vissza. Nekünk pedig az az érdekünk, hogy itt tartsuk a fiatalokat, hogy itt próbáljanak egzisztenciát teremteni. Meggyőződésünk az, hogy a mi szülőföldünk egy olyan vidék, ahol lehet élni, amelyiknek megvan a jövője és ez a jövő talán sokkal biztatóbb, mint ahogy azt emberek hajlamosak gondolni, vagy vallani.”

Európa Kollégium
Újvidék
Pásztor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.