Ugrás a tartalomra

Viharos a hurrikánszezon jelenleg a Csendes- és az Atlanti-óceánon

2022.10.03
11:27
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
A globális felmelegedés erősebbé teszi a trópusi ciklonokat és több kárt okoz. Az éghajlatváltozás miatt ugyanis a hurrikánok lassabban mozognak, azaz hosszú ideig ugyanazon a területen pusztítanak.

Ezt erősítette meg az Ian hurrikán is, amely hatalmas anyagi kárt, Florida történetének legnagyobb rombolását hagyta maga mögött, és több mint 80 emberéletet követelt ebben az amerikai államban. Most Mexikó csendes-óceáni partvidéke felé tart az Orlene hurrikán. A térségbeli kikötőket lezárták. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy Orlene sárcsuszamlásokat, a folyók és patakok vízszintjének emelkedését és áradásokat okozhat az alacsonyan fekvő területeken. 

hurrikán
vihar
Csendes-óceán
Atlanti-óceán

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.