Ugrás a tartalomra

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

2022.10.04
10:31
Forrás
Pannon RTV
Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.

A polgárok arra panaszkodnak, hogy sokan feketén kezdték árulni a pelletet, a megszabott árnál jóval drágábban, 47 ezer dinárért tonnáját. Egyes pelletgyártók az árkorlátozás miatt úgy döntöttek, saját lerakatokat hoznak létre, és maguk értékesítik terméküket. Ezeken a helyeken is várólisták vannak, és a pellet kiszállítása korlátozott. Ugyanakkor a Szerbia Erdői Közvállalat megnövelte a nyersanyag mennyiségét a pellet gyártásához, így lassan telnek a lerakatok. Mivel a régióban jelenleg sokkal drágább a pellet, mint Szerbiában, behozatalra nem számíthatunk. Horvátországban például 574, Szlovéniában 581 euró, a legdrágább pedig Olaszországban, ahol 700 euróért kínálják tonnáját. Júniusban fordított volt a helyzet, itt volt a pellet a legdrágább.

pellet

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.