Ugrás a tartalomra

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán fölé

2022.10.04
12:30
Forrás
forbes.hu
Közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki helyi idő szerint ma reggel Észak-Korea fegyveres erői – tájékoztatott a japán sajtó. A rakéta átrepült a japán légtéren, és mintegy 4.600 kilométert tett meg, míg végül a Csendes-óceánban landolt.

Kisida Fumio japán miniszterelnök keményen elítélte a kísérletet, Macuno Hirokazu, a japán kormány szóvivője pedig a japán emberek és vagyonuk biztonsága veszélyeztetésének nevezte, amivel megszegték az ENSZ Biztonsági Tanácsának a ballisztikus és nukleáris fegyverkezésről szóló Koreai-félszigetre vonatkozó határozatát.

Antony Blinken amerikai államtitkár a dél-koreai és japán külügyminiszterekkel együtt szintén keményen bírálta Észak-Koreát.

Japánban a riasztás miatt ideiglenesen leállították a vasúti közlekedést Tóhoku régióban és a szomszédos japán Hokkaido-szigeten, míg meg nem erősítették, hogy a rakéta a tengerbe esett. A légi közlekedésben is kisebb késések voltak az eset miatt. Japánban és Dél-Koreában sürgősségi, rendkívüli üléseket tartottak a nemzetbiztonsági tanácsok.

Észak-Korea idén húsz rakétafegyver-kísérletet hajtott végre, amelyek során 40 rakétát lőttek ki.

Észak-Korea
Japán
ballisztikus rakéta

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.