Ugrás a tartalomra

Támogatják a régi mesterségekkel foglalkozó vállalkozókat

2022.10.13
12:13
2022.10.13
17:27
Forrás
Pannon RTV
Régi kézműves mesterségekkel foglalkozó vállalkozókat támogat a tartomány.

Az idegenforgalmi és gazdasági titkárság 3 millió dinár értékben hirdetett felhívást. A pályázatra sikeresen jelentkező cégek képviselőivel ma írta alá a támogatási szerződéseket Nenad Ivanišević illetékes tartományi titkár. A következő pályázati körben a munkaerő bővítésének terén nyújt majd segítséget a tartomány.

Ficsor Erika, bőrműves, Szabadka:
„- Maximális támogatást kaptunk, nagyon sokat jelent. A krízis után ami volt, most sokat jelent. Ezzel egy kicsit felemeltük a termelést.
- Van kereslet ezekre a dolgokra?
- Igen, van kereslet. Inkább azzal küzdünk, hogy munkaerő nincsen.
- Hogy lehetne ezen javítani, van-e rá esetleg valamilyen megoldási lehetőség?
- Már gondolkoztam, hogy elmegyek egy iskolába, a fiatalokat ösztönözni, hogy milyen szép ez a szakma, hogy milyen szép mikor megtervezel és elkészítesz egy pénztárcát, egy táskát, hogy az milyen nagyon szép.”

kézműves foglalkozás
vállalkozás
Nenad Ivanišević
támogatás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.