Ugrás a tartalomra

Putyin: Oroszország gázközpontot építhetne ki Törökországban

2022.10.13
15:45
Forrás
Szerbiai RTV
Oroszország egy nagy kapacitású gázközpontot építhetne ki Törökországban - ezt javasolta Vlagyimir Putyin.

Az orosz államfő Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tárgyalt, és ajánlata szerint ezzel átirányíthatóvá válna a Balti-tenger alatti, sérült Északi-Áramlat gázvezetékekre szánt szállítmány.

A törökországi a legmegbízhatóbb útvonal az Európai Unióba való gázszállításhoz - hangsúlyozta Putyin. Az orosz államfő hozzátette, ez nem csak a gázzal való kereskedésben, hanem a gáz árának meghatározásában is szerepet játszhat.

Putyin a Török Áramlat gázvezeték ellen megkísérelt támadásról is beszélt. Azt mondta, a robbantási kísérlet ellenére Oroszországban továbbra is működik a vezeték. A két államfő találkozóján az orosz-ukrán háborúról nem esett szó.

Oroszország
Törökország
gáz
Vlagyimir Putyin

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.