Ugrás a tartalomra

Új vadászházat avattak fel Bácskossuthfalván

2022.10.15
16:58
2022.10.15
18:47
Forrás
Pannon RTV
A Fácán Vadászegyesület új, korszerű épülete eleget tesz a társaság igényeinek.

A régi vadászházat eladták, hiszen a régi épület karbantartása meghaladta az egyesület anyagi lehetőségeit, de ha szükséges, akkor az egyesület továbbra is használhatja azt.

Fácán- és nyúlvadászattal kezdődött Bácskossuthfalván az új Vadászotthon átadási ünnepsége. A szárazság miatt a nyúlállomány jelentősen csökkent - mondják a vadászok. Hajdú Sándor, vadászmester, Fácán Vadászegyesület, Bácskossuthfalva: „Terítékre került 74 fácán, ami mondható, hogy igen jó eredménynek számít, azt követően volt egy nyúlvadászatunk, egy igen nagy területet bejárva. Sajnálatos, és meg kell állapítanunk, hogy a nyúlállományunk csökkenőben van.”

A vadászat egyidős a településsel, a vadászegyesület pedig 115 éve alakult. Jelenleg negyven tagja van. Nagy Tibor, tag, Fácán Vadászegyesület, Bácskossuthfalva: „Aki szereti a vadászatot, azt tudja, hogy az nem csak arról szól, hogy kimegyünk, felakasztjuk a puskát a vállunkra és nagyokat lövünk, hanem egész évben van munka, etetés, itatás, különböző objektumok építése, most az új vadászház felépítése, ezek után a fenntartása.”

Az új vadászotthon 130 négyzetméteres, nagyterme hatvan személynek biztosít kényelmes gyülekezési lehetőséget. Kurucz Árpád, elnök, Fácán Vadászegyesület, Bácskossuthfalva: „Eladtuk egy vadásztársunknak a vadászházat, és ugyanannyi pénzért felépítettük ezt a meglévő, sokkal kisebb, tiszta új vadászházat, tehát ezzel a fiatal vadászoknak is 30-40 évre megoldottuk a problémájukat, nem kell vele semmit csinálni, csak meszelni, de ezzel megmentettük a régi vadászházunkat is.”

Kürtszóval tisztelegtek az ünnepségen az elejtett vad előtt, Tóth József katolikus plébános mondott áldást. A helyi közösség is támogatta az új vadászház megépülését. Papp László, elnök, Bácskossuthfalva, HK: „Az összetartozás, a közös munka eredménye, melyben a helyi közösség is részt vett, olyan szempontból, hogy területelrendezést csináltunk, itt fák voltak, tuskókat kellett kivenni, felhoznunk, adtunk erőgépeket, a vizet be kellett vezetni, árokásót adtunk, a villanyvezetékhez szintén árokásót adtunk.”

Az elejtett vadat szétosztották, majd ebéddel zárult a rendezvény.

Bácskossuthfala
vadász
vadászház
vadászat
Fácán Vadászegyesület

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.