Ugrás a tartalomra

Csaknem kétezer határsértő ellen intézkedtek a magyar rendőrök a hétvégén

2022.10.17
07:25
Forrás
police.hu
Péntektől vasárnapig 1992 határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök és a katonák - jelentette az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 752, szombaton 798, vasárnap 427 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett elfogtak 15 határsértőt az ország belsejében, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 4794 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - október 3-tól 9-ig - a feltartóztatottak száma 4674 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében 26 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 34 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Magyarország
határsértők

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.