Ugrás a tartalomra

Hamarosan kezdődik a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

2022.10.18
15:30
2022.10.18
16:23
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényen több mint 400 szerbiai és külföldi könyvkiadó mutatkozik be, illetve könyvbemutatókra, szakmai találkozókra is sor kerül.

Október 23. és 30. között szervezik meg a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásárt. A rendezvény idei mottója: „Az írottak visszatérése“, amivel arra is utalnak a szervezők, hogy a könyvvásárt a koronavírus-járvány kezdete óta először tudják megtartani eredeti formájában. A könyvmustra 65. alkalommal lesz megtartva és ezúttal is a Belgrádi Vásár csarnokai adnak neki otthont. Az eseményre az egyéni belépőjegy 300 dinárba kerül. A részleteket a szerb fővárosban ismertették a szervezők.

Dušan Kovačević, a 65. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár igazgatótanácsának elnöke: „El szeretném mondani, hogy nagyon örülök annak, hogy az idei könyvvásár díszvendége Románia. A szomszédságunk, a hagyományaink sok más országgal ellentétben mindig barátiak voltak. Azért is örülök, hogy idén Románia a díszvendége a könyvvásárnak, mert nagyszerű művészei vannak. Egyúttal pedig gratulálni is szeretnék annak kapcsán, hogy a Belgrádi Vásár 85 éve alakult meg. A könyvvásárt 65 éve tartjuk meg, a Belgrádi Vásár, mint intézmény pedig 85 éve létezik”.

Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.