Ugrás a tartalomra

Az amerikai nagykövet felhívhatná Szabadkára a befektetők figyelmét

2022.10.19
13:35
2022.10.19
16:39
Forrás
Pannon RTV
Hívja fel a potenciális amerikai befektetők érdeklődését Szabadkára és Palicsra - erre kérte dr. Pásztor Bálint Christopher Hillt.

Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete és Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke találkozójukon több országos és Szabadkára vonatkozó fontos kérdést érintettek.

A magas rangú vendégeket a szabadkai Városháza előtt fogadta dr. Pásztor Bálint. A találkozón országos témákról is szó volt, többek között arról is, hogy a VMSZ a kormánykoalíció része lesz. A város képviselő-testületének elnöke elmondta a nagykövetnek, hogy a szerbek és magyarok közötti tíz évvel ezelőtti történelmi megbékélés alapozta meg azt, hogy ma a befektetésekről, a közműfejlesztésről lehet beszélni, és arról, hogyan lehet Szerbiát és Szabadkát jobb hellyé tenni a szerbek és magyarok számára.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke: „Arra kértem az amerikai nagykövetet, hogy a potenciális amerikai befektetők érdeklődését hívja fel Szabadkára és Palicsra, és nemcsak a nagy befektetésekről van itt szó kizárólag, nemcsak a nagy gyárakról, természetesen azt is szívesen fogadjuk, és van is már amerikai gyár itt Szabadkán, hanem akár kis befektetők is, akik egy-egy épületet megmentenek, nyitnak egy kávézót, egy éttermet benne, azt is örömmel fogadnánk.”

Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete tegnap a Zsinagógában tett látogatása után adott interjút a Pannon RTV-nek. Szabadkát igazán szép városnak nevezte, megragadta a gazdag történelme, illetve az a tény, hogy több nemzet képviselői élnek itt együtt. A nagykövet az Amerikai Egyesült Államok és Szerbia szoros kapcsolatáról és az előttünk álló energiaválságról is beszélt.

Christopher R. Hill, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete: „Természetesen úgy gondolom, hogy sok erőt fektettek be abba, hogy biztosítva legyen az energiahordozók elegendő mennyisége a télre. Olykor majd melegebben kell öltözködnünk mint előtte, de azt hiszem, hogy rendben fogunk kilábalni a télből. Sokat kell tennünk azért, hogy találjunk új fűtőanyag forrásokat. Nyilvánvaló, hogy Szerbia túlságosan függ egy beszállítótól.”

Christopher Hill és kísérete a találkozó után nagy érdeklődéssel tekintette meg a szabadkai városháza dísztermét is, ahol a vendéget Szabadka címerét ábrázoló kézműves plakettel ajándékozták meg.

Dr. Pásztor Bálint
Christopher Hill
Szabadka
Városháza
befektető

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.