Ugrás a tartalomra

Közös erővel a hatékony roma akciótervért

2022.10.19
15:13
2022.10.19
16:46
Forrás
Pannon RTV
A Magyarkanizsa község területén élő romák helyzetének javítására adhatják be javaslataikat a helyi polgárok, egyesületek, szakmai és egyéb intézmények.

Az illetékesek a lakosok közreműködésével szeretnék még hatékonyabbá tenni a roma akciótervet. Az észrevételek beadási határideje október 26.

Januárban fogadta el Szerbia a roma stratégiai tervet, amely alapján Magyarkanizsa elkészítette saját cselekvési tervét. A község területén Horgoson, Martonoson és Adorjánon is nagy számban élnek romák. Ezért is fontos egy ilyen terv elkészítése, amelyben a többi felvázolt probléma mellett az iskolázatlanság, a munkanélküliség, és az intézményekben foglalkoztatott roma lakosság alacsony száma is szerepel.

Telek Krisztina, igazgató, Szociális Központ, Magyarkanizsa:
Azt gondolom, hogy ez az akcióterv egy átfogó terv, amely nem kizárólag szociális problémaként tekint ezeknek az embereknek helyzetére, hanem felöleli 0-99 éves korig a teljes roma lakosságot, és megpróbál választ adni a különféle problémákra.

Magyarkanizsa önkormányzata a polgárok véleményét is kikéri annak érdekében, hogy az akcióterv minél hatékonyabb legyen.

Bicskei Ibolya, szociális ügyekkel és egészségvédelemmel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa:
Várjuk az érdeklődő polgárokat, a civil szervezetek képviselőit, a vállalatok és intézmények képviselőit a záró ülésre, amelyet 2022. október 26-án tartunk Magyarkanizsa község önkormányzati épületének kistermében, 8 órai kezdettel.

A polgárok javaslataikat, október 26-ig írásban tuják benyújtani a következő címre: Magyarkanizsa Község Önkormányzata Társadalmi Tevékenységek Osztálya, Fő Tér 1., vagy az akasa@kanjiza.rs e-mail címre küldhetik el.

roma
Magyarkanizsa
akcióterv

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.