Ugrás a tartalomra

Catfe - A szabadkai lányok különleges ötlete díjat érdemelt

2022.10.20
18:43
2022.10.20
18:55
Forrás
Pannon RTV
Harmadik helyezést ért el a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola négy diáklánya a szerbiai eBörzén meghirdetett Én első vállalkozásom elnevezésű projekten. A Catfe nevet viselő kávézó ötletükkel érdemelték ki ezt a díjat.

A Catfe egy olyan kávézó ötlete, amely a gazda nélküli macskáknak adna otthont.

Marta Kolunđžić: „Amellett, hogy az emberek játszhatnak az állatokkal, az is bejöhet a kávézónkba, akinek nincs meg az a lehetősége, hogy állatot tartson, így az a macska ad neki egy kis boldogságot, vagy egyszerűen csak meg tud inni egy kávét vagy egy teát.”

A négyfős lánycsapat ezzel az ötletével a harmadik helyet érdemelte ki az eBörzén meghirdetett Én első vállalkozásom elnevezésű projekten.

Katalin Vereš: „Hittem is, meg nem is. Olyan volt, mintha felfelé és lefelé mennék. Én tényleg nem is tudom, mit mondjak. Számomra teljesen abszurd, hogy ez egy iskolai projekttel kezdődött, és eljutott odáig, hogy elmegyünk az igazgatóval Szegedre, Belgrádban díjat kap a Cat coffee. Ez teljesen váratlan volt, de nagyon büszke vagyok mindenre, amit elértünk.”

A versenyben résztvevő ötletekre online lehetett szavazni.

Ljubiša Živadinović, a bírálóbizottság tagja: „Összesen 115 alkotás érkezett 30 szerbiai iskolából. Én és munkatársaim, akik olvasták és nézték a műveket, nagyon örülünk annak, amit a gyerekek írtak, és ez sokat mutat nekünk, és ezt a gyakorlatot folytatjuk.”

A lányok nyereménye 200 euró dinár ellenértéke.

pályázat
projekt
Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola
Szabadka

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.